Beställningar från utländska kunder 

ASJ fick under åren ett antal beställningar av militärmateriel från andra länder. De flesta beställningarna som egentligen var exportbeställningar gjordes emellertid av framförallt Bofors. ASJ tillverkade olika kärror, lavetter och karosser som underleverantör till Bofors. 

Dragfordon till luftvärn för Persien

Detta är en av två typer av fordon som tillverkades för  levererans genom Bofors till Persien. Dessa fordon användes som dragfordon för luftvärnskanoner.

Även några andra svenska firmor använde ASJ som underleverantör. Svenska Aktiebolaget Trådlös Telegrafi, SATT var en av dom. SATT beställde ett antal kärror för olika mobila radiostationer. En annan firma var Svenska Instrumentteknik AB som byggde luftvärnsstrålkastare. 

 

Radiokärra som tillverkades för kund i Syd Amerika

Radiostation installerad i vagn bestående av förställare och bakvagn. Ekipaget levererades 1925 till Svenska Aktiebolaget Trådlös Telegraf för leverans till Syd Amerika.

 ASJ fick också direkta beställningar av bl.a. fältbagerier och kokvagnar från Argentina. I början av 40-talet levererade man också några bussar till Finland. Fältbakugn med förställare tillverkade för Argentina
En fältbakugn som levererades till Argentina år 1927.

 

Copyright © Bengt-Åke Rudström 2018 Sidan uppdaterad 2018-05-07